Flemming Christoffersen

Sommelier

Flemming – din sommelier på vinprovningen

Vin är ur många perspektiv en fantastisk dryck med många olika varianter och stilar. Flemmings intresse för vin startade med en resa till Italien, där han insåg att vin är mångfacetterat och oändligt intressant. Detta ledde i sin tur till en utbildning, examinering och diplomering som sommelier 2019. Flemming arbetar idag med flera importörer och representerar en bred palett av kvalitetsviner. Fokus på ”gamla världen” och i synnerhet Italien, Frankrike och Tyskland. I den ordningen. Men självklart finns det intresse för vin från ex vis USA, Sydamerika, Australien och Nya Zeeland. Numera finns det dessutom ett bra utbud av svenska viner som är högintressanta. Sommelier Flemming finns i Halmstad och erbjuder vinprovningar inom en radie på 10 mil. Vi lägger upp vinprovningen efter dina önskemål eller så sätter vi ihop en åt dig om du önskar. Vi kan även erbjuda vinprovningar med små smaktillbehör för att höja upplevelsen. 


Du väljer– vi bidrar till en härlig atmosfär.


Om oss

Förberedelser

Vi förbereder din vinprovning så att du inte behöver tänka på annat än dina gäster. Vi står för glas (max 100 st), vinkaraffer, provningsunderlag med info om varje vin. Vi berättar om hur vinet odlas, skördas, vinifieras och slutligen konsumeras. Efter vinprovningen samlar vi ihop glasen och tar allt med oss. Allt för att underlätta för dig.

Temperering och luftning

Vi ser även till att vinerna serveras/provas efter sina egenskaper. Ett äldre, lagrat rött vin behöver kanske dekanteras och sedan vila någon timme i vinkaraffen. Ett ungt, vitt vin ska serveras kylt, mellan 8-12 grader beroende på vinets egenskaper. Vi har kylväskor och ombesörjer korrekt temperatur. Mousserande viner ska njutas sprudlande, inte avslagna. Därför öppnas dessa precis före avsmakning.

Beställningar

Vi arbetar tillsammans med vinoch.se. Viner från denna importör går att beställa direkt av oss, så ombesörjer vi via vinoch.se att du får dina viner direkt hem till dörren.

Diplomerad Sommelier

Flemming är diplomerad sommelier sedan 2019 och stolt medlem i Svenska Sommelierföreningen. Utbildningen till sommelier bestod av ca 20 dagars lärarledd utbildning och 30 dagars egenstudier. Här provas ett stort antal drycker från hela världen. Sommelierutbildningen ger kunskap om vin, öl, sprit, kaffe, the, alkoholfria drycker och dessutom mat och vin i kombination.
Examination genomfördes i tre delar; teoretiskt kunskapsprov, blindprovning samt praktiska moment.


Idag arbetar Flemming med flera importörer och representerar en bred palett av kvalitetsviner för att erbjuda något för alla!